Brasov

Marginit de varfurile Carpatilor de Sud si impodobit cu arhitectura gotica, baroca si renascentista, precum si cu o bogatie de monumente istorice, Brasovul este unul dintre cele mai vizitate orase din Romania. Aflata in inima vechiului oras medieval Brasov si marginita de case cu frumoase acoperisuri rosii, apartinand comerciantilor, Piata Sfatului este un loc minunat sa te odihnesti si sa admiri peisajul.

Brasov  In centrul pietei se afla vechea primarie (1420), care acum adaposteste Muzeul de Istorie al Brasovului, iar coltul sudic este dominat de cea mai cunoscuta atractie a orasului, Biserica Neagra, care este cea mai mare biserica gotica intre Viena si Istanbul.

Brasov  Interiorul este impresionant si bine intretinut si gazduieste o orga uriasa, una dintre cele mai mari din estul Europei. Interiorul original gotic a fost refacut in timpul restaurarilor si mare parte din ceea ce vedeti astazi este in stil baroc. Geamurile au fost imbunatatite recent cu filtre UV pentru a proteja cele 119 covoare anatoliene.   

Brasov

Recunoscatori ca au supravietuit calatoriilor in tinuturile barbare aflate la sud si la est de Carpati, comerciantii au donat acele covoare bisericii in secolele XVII si XVIII. Colectia este cea mai mare de acest gen din Europa.

Brasov