Atractii turistice

Imprejurimile orasului Predeal sunt pline de istorie si peisaje de neuitat. Va invitam sa le descoperiti pe cont propriu sau in excursii organizate de hotelul nostru. Transportul se face cu microbuzul sau autocarul, in functie de numarul de persoane; pret la cerere.

.

Cetatea Rasnov

Situata pe drumul Brasov-Rucar-Campulung, cetatea Rasnov este una din cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Cetatea Rasnov s-a numit „Cetate Taraneasca” deoarece principala ocupatie a constructorilor era agricultura. Cetatile taranesti au facut parte dintr-un sistem de aparare al localitatilor transilvanene expuse invaziilor. Legende, istorie si o cetate deosebita asteapta sa fie descoperite la Rasnov.

Castelul Peles

Situat in Sinaia, resedinta de vara a regilor Romaniei, Castelul Peles a fost construit la dorinta regelui Carol I al Romaniei (1866-1914), dupa planurile arhitectilor Johannes Schultz si Karel Liman, si a fost decorat de celebrii decoratori J.D. Heymann din Hamburg, August Bembe din Mainz si Berhard Ludwig din Viena. In doar o jumatate de ora de mers cu masina puteti vizita Muzeul National Peles in toata splendoarea sa.

Castelul Bran

Situat in localitatea Bran, castelul are o istorie bogata si o reputatie pe masura. Castelul a fost pe rand cetate medievala, resedinta regala si nu in ultimul rand locuinta temutului conte Dracula. Descoperiti adevarul despre castelul Bran prin excursiile organizate de noi.

Brasov

Marginit de varfurile Carpatilor de Sud si impodobit cu arhitectura gotica, baroca si renascentista, precum si cu o bogatie de monumente istorice, Brasovul este unul dintre cele mai vizitate orase din Romania.
Aflata in inima vechiului oras medieval Brasov si marginita de case cu frumoase acoperisuri rosii, apartinand comerciantilor, Piata Sfatului este un loc minunat sa te odihnesti si sa admiri peisajul. In centrul pietei se afla vechea primarie (1420), care acum adaposteste Muzeul de Istorie al Brasovului, iar coltul sudic este dominat de cea mai cunoscuta atractie a orasului, Biserica Neagra, care este cea mai mare biserica gotica intre Viena si Istanbul. Interiorul este impresionant si bine intretinut si gazduieste o orga uriasa, una dintre cele mai mari din estul Europei. Interiorul original gotic a fost refacut in timpul restaurarilor si mare parte din ceea ce vedeti astazi este in stil baroc. Geamurile au fost imbunatatite recent cu filtre UV pentru a proteja cele 119 covoare anatoliene. Recunoscatori ca au supravietuit calatoriilor in tinuturile barbare aflate la sud si la est de Carpati, comerciantii au donat acele covoare bisericii in secolele XVII si XVIII. Colectia este cea mai mare de acest gen din Europa.

Cheile Rasnoavei

In functie de anotimp, prin partenerii nostri, putem oferi ghid specializat in zboruri cu parapanta, paintball, bungee jumping, drumetii montane si alpinism pe minunatele Chei ale Rasnoavei, acestea reprezentand un cadru natural perfect pentru practicarea sporturilor montane si a activitatilor de agrement

Amatorii de plimbari cu ATV se pot bucura de trasee variate si incitante prin imprejurimi. Daca va plac drumetiile, hotelul ZADA va ofera posibilitatea de a descoperi trasee de un pitoresc aparte.

ZADA este o locatie structurata pe 5 nivele, avand: 23 de camere duble si 5 apartamente (din care unul cu jacuzzi si unul pentru persoanele cu dizabilitati), totalizand un numar. de 56 locuri de cazare.

Cadrul natural deosebit, susurul linistit al paraului dintre brazi, armonizate cu serviciile de calitate oferite de personalul calificat al complexului Zada sunt conditiile propice pentru o vacanta revigoranta.

Meniul restaurantului hotelului ZADA aspira la o perfecta armonie a simturilor si o combinatie incitanta intre traditional si contemporan.

Va invitam sa descoperiti ofertele speciale ale Hotelului ZADA! Pentru rezervari si mai multe detalii scrieti-ne la [email protected].